CV

Rien Balkenende (1959) studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behaalde het diploma uitvoerend musicus orgel in 1984 in de Grote Kerk te Dordrecht.

Als organist was hij 10 jaar verbonden aan de Gasthuiskerk in Zierikzee.

Naast repetitor van de Middelburgse Koningklijke Oratoriumvereniging speelde hij met het Bachkoor BWV de Johannes Passion, Hohe Messe, Magnificat en diverse Bachcantates. Ook zet hij zich in voor de uitvoering van werken van de Zeeuwse componist Gerard Von Brucken Fock wat resulteerde in een CD opname met de zangeres Bernadette Ter Heijne.

Met de cellist Martijn Kooiman vormt hij Het Zeeuws Cello Piano Duo, waarmee de cellosonates van Brahms, Rachmaninov, Shostakovich en Von Brucken Fock op het repertoire staan.

Een ander duo vormt hij met de fluitiste Maaike van der Heijdt met wie naast het klassieke repertoire, Poulenc. Prokofjev, Reinecke dit jaar ook sonates van Pijper en Escher uitgevoerd worden. Rien is als privé- en muziekschooldocent in Middelburg gevestigd.

Een ander aspect van kamermuziek waar hij zich voor inzet is werken voor 2 piano’s wat resulteerde in uitvoering van de suites van Rachmaninov en dit jaar (2019) van de Sonate voor 2 piano’s en slagwerk van Bartok.