AGENDA 2021

 

6 maart  Koorkerk Middelburg 20.00 Livestreamconcert met Marien Stouten, harmonium. Pascal van de Velde, trompet Maaike van der Heijdt, fluit, werken van Beethoven, Strauss en Martin.

27 maart  Koorkerk Middelburg. Orgelpresentatieconcert. Werken van Bach, Bijster, Dupré en Vierne.

15 Mei  Koorkerk Middelburg 20.00 Livestreamconcert . Maaike van der Heijdt ,fluit. Pascal van der Velden ,trompet. Marien Stouten,harmonium. 

24 juni Koorkerk Middelburg 15.00 . Orgelconcert.

24 juli  Stadhuis Tholen. Kamermuziekconcert Fruhlingssonate Beethoven en Joseph Jongen Fluitsonate. Maaike van der Heijdt, fluit.

Zaterdag 14 aug. is er om 20.00 uur een concert in de Koorkerk waarbij de “Pneoo” voor orgel en “Promenade”( geschreven voorjaar 2021) van Daan Manneke uitgevoerd worden.

Zie:

Daan Manneke, Rudolf Escher en Joseph Jongen, drie componisten uit de ‘Lage landen’
Op 14 augustus worden in Middelburg werken van hen gespeeld voor orgel, piano en fluit.

-Twee werken van de uit Zeeland afkomstige Daan Manneke: Het orgelwerk ‘Pneeo’ , geïnspireerd op het Vlissingse windorgel en de presentatie van het in 2021 geschreven pianowerk “Promenade” . Bij dit werk wordt beeldmateriaal getoond.

-Twee werken voor fluit en piano; de sonate van Escher uit 1978 is één van zijn laatste composities, de sonate van Jongen uit 1924 is een laatromantische werk.

Rien Balkenende – orgel en piano, Maaike van der Heijdt – fluit
14 augustus 20.00
Koorkerk Middelburg

Toegang vrij, een bijdrage wordt op prijs gesteld.

24 september; Amsterdam Orgelpark Concert met Elisabeth Blom, Werken van Georg Crumb en Messiaen,” Chants de la terre et de ciel”

19 december: Kloetinge Geertekerk, 20.00 Lessons and Carols.

23 december:Heinkenszand Blasiuskerk 20.00 Lessons and Carols.