DUO FLUIT – PIANO

Het Zeeuws Brabants fluit piano duo, Maaike van der Heijdt, fluit en Rien Balkenende, piano heeft een breed repertoire op het programma. Rien is thuis in het pianorepertoire van de 19e en 20e eeuw. Maaike is thuis in 4 eeuwen fluitmuziek van barok en klassiek, tot romantiek en hedendaags.

In 2014 waren er al concerten in de nieuwe concertserie van Ter Reede in Vlissingen, in galerie de Oseeberg in Grijpskerke en op Het Podium in Zaamslag.
Rien is ook organist en er kunnen ook orgelwerken en muziek voor fluit en orgel geprogrammeerd worden. O.a. werken van Langlais en Alain en fluitsonates van Bach.

Rien (1959) treedt op als pianist, organist en continuospeler. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel, piano en kerkmuziek. Rien is veelgevraagd begeleider van zowel koren als solisten, wat resulteerde in de CD met liederen en pianowerken van Zeeuwse componist Gerard Von Brucken-Fock. Rien vormt een duo met de cellist Martijn Kooiman. Tot hun repertoire behoren o.a. de cellosonate van Rachmaninov en de twee cellosonates van Brahms. Zij speelden de première van de cellosonate van von Brucken-Fock. Ook maakte hij een CD van het pianowerk Rivus II van de Middelburgse componist Douwe Eisenga. Met Maaike speelt hij al een aantal jaren samen, zowel een programma met orgel en piano als met piano alleen.

Maaike (1960) studeerde fluit aan het Rotterdams Conservatorium en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Vanaf 1989 is ze vaste speler in Het Zeeuws Orkest en vanaf de oprichting van het Zeeuws Kamerorkest TY in 2007, ook daarin werkzaam.

In 2011 maakte zij samen met pianist Ted van der Heijdt de cd Esquisses, met Spaans getinte muziek van Franse bodem. Sinds een aantal jaren vormt zij een duo met Rien Balkenende.
Een bijzonder programma is Muziek en Mystiek, een programma met teksten uit de mystiek en werken uit het solorepertoire voor fluit. Met Peter Huismans, teksten.

www.fluitvanatotz.nl